top of page
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Michelle Durbin

Team jongeren en jongvolwassenenTeam volwassenen

Praten helpt, maar woorden kunnen soms niet de diepte van onze ervaringen weergeven. Voel je je overweldigd door emoties die te complex lijken om onder woorden te brengen? Vindt je het moeilijk om jezelf verbaal uit te drukken, maar verlang je naar een manier om je gedachten en gevoelens te onderzoeken en te verwerken? Aan de slag gaan met beeldende middelen zoals tekenmaterialen, verf, klei of collage met steun van een beeldende therapeut kan weer perspectief bieden.


Bezig zijn met creatieve technieken vraagt het inzet van je hele persoon. Als therapeut bied ik ondersteuning en een veilig kader waarbinnen je jezelf toestaat om te experimenteren met beeldende materialen en tegelijk reflecteert over je manier van doen, je ervaringen, gevoelens, gedachten en fantasieën. Samen onderzoeken we wat jouw drijfveren zijn, jouw manier van in het leven staan, je beperkingen maar ook je sterktes. Je krijgt de ruimte om jezelf beter te leren kennen: je verlangens, je waarden, je unieke zelf. Je verkent nieuwe mogelijkheden en ontdekt andere manieren om met moeilijkheden om te gaan, betekenis te geven aan je leven en verbindingen aan te gaan met anderen. Daardoor ervaar je gaandeweg weer meer veerkracht en vitaliteit.

Of je nu worstelt met angst, depressie, trauma of gewoon op zoek bent naar een beter begrip van jezelf, beeldende therapie biedt een veilige manier om je innerlijke wereld te verkennen. Je hebt geen artistieke aanleg of ervaring nodig - alleen de bereidheid om deel te nemen aan het creatieve proces.

_______________

Even kort iets over mijn eigen traject. Na mijn studies schilderkunst geraakte ik meer en meer geboeid door de therapeutische mogelijkheden van beeldende kunst. Ik volgde daarom een bijkomende opleiding tot creatief therapeut. Sindsdien werk ik al ruim twintig jaar in de zorgsector met mensen van alle leeftijden en achtergronden en met zeer uiteenlopende psychische moeilijkheden. Ik ben al enige tijd aan de slag als beeldende therapeut in het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven in Kortenberg, waar ik werk met jongeren en volwassen. Vanaf juni 2024 zal ik daarnaast ook deel uitmaken van het team van psychotherapiepraktijk DIOSTE in Diest.

Een individuele sessie van 1 uur kost 50 euro.
 

bottom of page