top of page
Tinny Heylighen.jpg

Tinny Heyligen

In 2000 studeerde ik af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als specialisatie psychomotorische therapie. Hiernaast behaalde ik in 2002 het diploma van de specifieke lerarenopleiding gezondheidswetenschappen. In 2005 volgde ik de driejarige opleiding tot relaxatietherapeute. Daarnaast volgde ik een tweejarige opleiding tot sofroloog. In 2019 startte ik met de opleiding Sherborne Samenspel en Rots en water. Sinds een aantal jaren ben ik gastdocent aan de opleiding PVG Relaxatietherapie aan de KU Leuven.

Doorheen de jaren heb ik een heel diverse ervaring opgebouwd zowel met volwassen als met kinderen en jongeren.

Mijn klinische ervaring met het werken met volwassenen deed ik op binnen het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven en het UZ Leuven. In de praktijk werk ik lichaamsgericht

met focus op de Mind-Body link. Hier zijn voornamelijk spanningsregulatie (stressproblematiek), chronische pijn en hyperventilatieklachten mijn interessegebieden.

Binnen mijn werk als psychomotorisch therapeute in de jeugd- en gehandicaptenzorg, kon ik de voorbije jaren uitgebreid oefenen op het begeleiden van kinderen, jongeren en gezinnen. Ik kon er mijn “klinische blik” verfijnen. Ik begeleid zowel individuele kinderen/ jongeren die moeilijkheden ondervinden om een “eigen plek “ te vinden als groepen waarin de aandacht gaat naar impulscontrole en zelfregulatie. Daarnaast begeleid ik ook gezinnen om de verbinding tussen de verschillende gezinsleden te herstellen en te verdiepen.

Ik probeer altijd het beste van mezelf te geven. Ik kijk graag over de grenzen van mijn werkwijze heen naar de factoren “wat werkt” in therapie. De reis van de persoon is altijd de belangrijkste motivatie voor mij.

Tinny Heyligen: Over mij
bottom of page